Header ads

» » » » Nerelisin Sorusuna En Marjinal Yanıt Olan Köy


Şakaysa Hiç Komik Değil, Ciddiyse Çok Komik

Orada bir köy var uzakta. Batı Avusturya'nın Almanya sınırına 4 kilometre. Popülasyonu yalnızca 104. Fakat güzel miktarda turist alıyor. 
Kahkahayla karışık endişeleniyor insan bu şehri incelerken. Fakat insanları fazlasıyla deyim yerindeyse 'cool' karşılıyor olayı. 
Şehrin tek sorunu ve tek hırsızlık vakası ise 'tabelalarının' habire çalınıyor oluşu. 





Focko'nun İnsanlarının Şehri '' Fucking '' 


Fooking Şeklinde telaffuz edilen bu şehrin ismi kuruluş dönemlerine dayanıyor ve kendi dillerinde Focko'nun insanları manasına geliyor.
Elbette sonrasında ingilizce manasını da öğrenmişler. Fakat bu konuyu ciddiyetle karşılıyorlar. Ve onlara göre bu hiç de komik değil (?).


Siegfried Höppl bu konuyla ilgili sorulara '' “everyone here knows what it means in English, but for us Fucking is Fucking — and it’s going to stay Fucking.”  şeklinde yanıt vermeyi tercih ediyor. 




Zamanında yerel başkanlardan biri bu konudan faydalanmayı umarak bir tshirt projesi düşünmüş. Ve t shirtlerin üzerine '' I love Fucking in Avustria ' yazmış .Fakat bu pazarlama dehası pek de uzun ömürlü olamamış.




2009 yılının Aralık ayında bir festival düzenlenmiş bu nadide şehirde. Festivalin adı da kaçınılmaz olarak  '' Festival of the F**k Bands ''. Festivalin konsept bu olunca haliyle grupların isimleri de aynı durumdan nasibini almış. En çok alkış alanlardan bazıları ise ; F**ked Up, Holy F**k, F**k and F**k Buttons şeklinde.

Velhasıl isim oldukça sıkıntılı.
Son olarak iki adet çirkin espriyle olayı noktalıyorum.




- Merhaba, buranın kartpostalı var mı ? 
+ We've no Fucking postcards.
... //
Is there a Fucking hotel?
.. //




kaynak: http://www.messynessychic.com/2012/10/19/visit-the-charming-little-village-of-fcking-in-austria/


Yazar :SottoVoce

Vebgo.com | Alternatif Sosyal Platform
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yap

VebGo