Header ads

» » » » Hollywood Grafikeri ; Emrah Yücel

 

    Emrah Yücel , Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar mezunu. Yüksek Lisansını Bilkent Üniversitesinde yapmış. Çoğu kişi için onun ismi bir şey ifade etmiyor. Ancak onun çalışmaları dünya çapında milyonlarca kişi tarafından tanınıyor. Kendisi grafiker, Hollywood'un afiş ustası. Ülkemizde de grafik tasarımı ile ilgilenenlerin yakından takip ettiği yada etmesi gereken bir isim.
    Mezun olduktan sonra arkadaşıyla beraber, Uğur Mumcu'nun kitap kapaklarını yeniden tasarlamaya başladı. Ardından İstanbul Film Festivali afişleri , albüm kapakları ve reklam afişleri hazırlamaya başladı. Yaklaşık 5 yılın ardından ani bir karala Amerika'ya taşındı. (Gemileri yakmak diye buna denir.)
        Emrah Yücel'in 'hayatımdaki en akıllıca şey''  dediği iş , kendi adına bir web sitesi kurmak ve arama motorlarına kayıt ettirmek. (95 yılında ki internet site sayısı bir yana kişisel site yok denecek kadar az. )
         Kısa süre sonra yaptığı işler dikkat çeker ve kendini Hollywood Filmlerine afiş tasarlarken bulur. Şuan 4 şirkette görev almakta. ( İkisi kendine ait, birine ortak diğerine danışmanlık yapmakta.)


           ; Uçak boş; bir ara ona doğru yürüyen bir sima ile göz göze gelip, selam veriyor. Yaşlı bey soruyor "Nereden tanışıyoruz delikanlı?"diye. "Beni tanımazsınız ama ben sizi fark ettim ve selam verdim," diyor. Sohbet ediyorlar. Neden New York'a gittiğini, neden gemileri yaktığını anlatıyor. Adam onu daha yakından tanımak istiyor, "Yaptığın işleri görebilir miyim?" diye soruyor. Emrah Yücel çantasından bir dosya çıkarıyor. Kendisine uzatıyor, o dosyayı alıp gidiyor adam... Uçak, New York üzerinde alçalırken tekrar yanına geliyor. "Yaptığın işleri beğendim ama bir şeye de çok üzüldüm,"diyor. "Sen bu ülkede büyümüş bir ağaçsın, köklerin bu ülkeden beslenmiş ama meyvelerini vermeye oraya gidiyorsun." "O adam rahmetli Sakıp Sabancı'ydı. Bu sözü 17 yıl boyunca, dramatik bir dipnot olarak hep aklımda kaldı,"    

Çalışmalarından bazıları ;





Kişisel sitesi ; emrahyucel.com









   

Yazar :Unknown

Vebgo.com | Alternatif Sosyal Platform
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yap

VebGo